Panely na střechu

V roce 2024 vzrostla obliba panelů na střechu díky pokročilým technologiím a státním pobídkám. Využití solární energie je stále cenově přijatelnější a ekologičtější, což odráží rostoucí trend udržitelnosti a sebe-sufficiency.

Výhoda panelů na střechu spočívá v jejich schopnosti snížit energetické náklady a zároveň minimalizovat ekologickou stopu. Mnoho domácností a firem se rozhodlo pro instalaci panelů na střechu, aby nejen snížily své energetické náklady, ale také přispěly k omezení globálního oteplování.

Na trhu je k dispozici mnoho rozmanitých panelů na střechu, takže je důležité udělat si řádný průzkum před nákupem, aby bylo možné zvolit nejefektivnější a nejvhodnější model pro vaše konkrétní potřeby a podmínky. Přestože jsou počáteční náklady na panely na střechu vyšší, dlouhodobé úspory a přínosy pro životní prostředí jsou těmito náklady často více než kompenzovány.

Panely na střechu v roce 2024: Nejčastější dotazy

  • Proč si vybrat panely na střechu od firmy Mobis?

    Firma Mobis nabízí vysoce kvalitní panely na střechu, které jsou zcela efektivní, bezpečné a trvanlivé. Naše produkty využívají nejmodernější fotovoltaickou technologii, což zajišťuje maximální energetický výkon. Navíc nabízíme komplexní servis, včetně poradenství, návrhu, realizace a servisu. Mobis je vaše nejlepší volba pro ekologické a ekonomické řešení energie pro váš domov.

  • Jaké jsou výhody instalace panelů na střechu od firmy Mobis?

    Instalace panelů na střechu od firmy Mobis přináší mnoho výhod. Především snížíte své účty za elektřinu, protože budete vyrábět vlastní čistou energii. Panely navíc zvyšují hodnotu vaší nemovitosti a jsou ekologicky šetrné. Naše panely jsou navíc odolné vůči extrémním povětrnostním podmínkám, takže nemusíte mít obavy o jejich životnost.

  • Jak dlouho trvá instalace panelů na střechu od firmy Mobis?

    Čas instalace může být ovlivněn řadou faktorů, včetně velikosti a typu střechy, počtu panelů a dalších. V průměru je však možné instalaci na střeše dokončit za jeden až dva dny. Naši zkušení odborníci pracují efektivně, aby minimalizovali jakékoliv nepohodlí a zajistili rychlou a hladkou instalaci.

MOBIS, spol. s r.o.

Kontaktní formulář

Zanechte nám telefonní číslo a my se Vám ozveme do 24 hodin

Panely na střechu v roce 2024: Co je potřeba zvážit?

Poloha a orientace střechy: Panelům na střechu je třeba zajistit maximální výhled na slunce, nejlépe do jihu. Kromě toho by měla být střecha dostatečně velká pro požadovaný počet panelů.

Údržba: Solární panely na střechu obvykle vyžadují minimální údržbu, obvykle stačí pravidelné čištění pro optimální výkon.

Finanční aspekty: Ačkoli jsou počáteční náklady na instalaci panelů na střechu vysoké, investice se může vyplatit v dlouhodobém horizontu díky nižším účtům za energii a možnému prodeji nadbytečné energie do sítě. Je také možné získat různé dotace a úvěry na instalaci těchto zařízení. Důležitou roli v tomto ohledu hraje také volba dodavatele.

Vyhovuje technicky vaše střecha pro instalaci solárních panelů?

Technické hodnocení fotovoltaických panelů na střeše

Instalace panelů na střechu v roce 2024 může přinést rychlý návrat z investice díky poklesu cen a zvýšené účinnosti. Je však důležité mít na paměti několik faktorů při rozhodování o instalaci těchto systémů.

Prvním faktorem je velikost střechy. Musíte se ujistit, že máte dostatek prostoru pro instalaci dostatečného počtu panelů, aby jste dosáhli požadovaného výstupu energie. Kromě toho, orientace střechy může výrazně ovlivnit účinnost solárních panelů.

Dalším důležitým aspektem je typ materialu střechy. Některé materiály, jako je eternit, mohou způsobit problémy během instalace a mohou vést k problémům se zatékáním po instalaci. Také je velmi důležité zohlednit statickou nosnost střechy, aby nedošlo k její deformaci. K ověření těchto aspektů je nejjednodušší využít bezplatné služby technického hodnocení domu pro účely instalace fotovoltaiky.

Dosáhnete na dotační podporu?

Dotace na fotovoltaiku od NZÚ

Panely na střechu se stávají stále oblíbenějším způsobem, jak snížit náklady na energii a snížit svou uhlíkovou stopu. Díky novým dotačním programům je nyní výhodnější než kdy dříve tyto systémy instalovat.

Avšak, je důležité si uvědomit, že podmínky pro získání dotací se mění a je nutné je průběžně sledovat. Nová zelená úsporám, který je jedním z nejznámějších dotačních programů v ČR, prochází od 1.9.2024 změnou.

Díky těmto podporám se doba návratnosti investice do panelů na střechu výrazně zkracuje. Proto je důležité se podrobně informovat o aktuálních podmínek a nejlépe s pomocí odborníka připravit žádost o podporu.

Aktuální podmínky NZÚ

Kdo může žádat:

  • Vlastníci stávajících rodinných domů
  • Vlastníci řadově uspořádaných vymezených bytových jednotek (tzv. řadové domky)
  • Příspěvkové organizace zřízené územními samosprávnými celky

Kolik získáte:

  • Instalace o výkonu 2 kWp s měničem – 60 000 Kč
  • Instalace o výkonu 2 kWp s efektivním využitím tepelného čerpadla – 100 000 Kč
  • Za každý další 1 kWp instalovaného výkonu – 10 000 Kč
  • Za 1 kWh el. akumulačního systému – 10 000 Kč
  • Instalace dobíjecí stanice – 15 000 Kč (maximálně 1 ks)

Jak požádat o dotaci:

  • Žádat můžete před zahájením, v průběhu nebo po dokončení prací
  • Žádost za vás může vyřizovat realizační firma

Od roku 2024 je také možné čerpat dotaci až 90 000 Kč Nová zelená úsporám light na fotovoltaický ohřev vody, nicméně žadatel musí být z řad seniorů nebo sociálně slabých.

Vypočítejte si dotaci na FVE

Počet panelů11ks
Počet baterií1ks
Wallbox/ Dobíjecí stanice1ks

Celkový výkon4.95 kWp

Kapacita5.8 kWh

Výše dotace172 500

Chci nabídku

*Jedná se o výpočet pro rodinné domy. Pro bytové domy, obce a firmy může být dotace vyšší.

Připojí Vás distributor do sítě?

Mapa ukazující možnosti připojení fotovoltaiky

Účast na trhu solární energie vyžaduje řádné porozumění různým aspektům, včetně připojení do distribuční sítě. Pokud chcete instalovat panely na střechu a přemýšlíte, zda Vás distributor připojí do sítě, je důležité vědět, že proces připojení se může lišit podle konkrétní lokality a dostupnosti kapacity distribuční sítě.

Úložiště jako distribuční mapy připojitelnosti poskytované EGD mohou poskytnout předběžnou představu o tom, jestli je v daném místě volná kapacita pro panely na střechu. Je důležité upozornit, že modrým označením na mapě je signalizována lokace, kde je kapacita již vyčerpaná.

Nicméně s maximální přesností může být možnost připojení zjištěna až po podání žádosti o připojení. Garantovanou pomoc při vyřízení takové žádosti nabízíme my, takže instalaci panelů na střechu můžete provádět bez obav.

Vyplatí se Vám ekonomicky investice do solární elektrárny?

Ekonomické hodnocení fotovoltaického systému

Investice do solární elektrárny je v současné době jednou z nejatraktivnějších forem využití Vašich úspor. Poměr mezi náklady na instalaci solárních panelů a úsporami z výroby vlastní elektřiny indikuje, že se investice do solárního systému na střeše může v budoucích letech stát velmi výnosnou.

Je zde několik aspektů, které hrají klíčovou roli při posuzování ekonomické výhodnosti. Cena panelů na střechu je sice stále ještě relativně vysoká, nicméně vzhledem k rostoucím cenám elektřiny a možnosti využití dotací se může investice rychle stát výhodnou. Kromě toho, výroba vlastní elektřiny solárními panely představuje i určitou formu pojistky před vysokými cenami elektřiny v budoucnu.

Při posuzování ekonomické výhodnosti investice do solárních panelů na střechu je však vždy nutné brát v úvahu konkrétní podmínky, jako je množství slunečního svitu, orientace střechy, velikost dostupné plochy pro instalaci panelů a také to, zda budete schopni využít veškerou energii, kterou systém vyrobí. Je důležité proto pečlivě zvážit všechny faktory a vytáhnout z nich co největší užitek.

Vyplatí se Vám ekonomicky investice do solární elektrárny?

Investice do fotovoltaických panelů na střechu je proces, který vyžaduje zvážení několika faktorů. Před nákupem je nezbytné provést důkladnou analýzu ekonomické efektivity, hodnocení umístění střechy a celkového stavu nemovitosti.

Druhým krokem je zhodnocení dostupnosti slunečního záření a orientace střechy. Jen tak lze zajistit optimální výkon panelů na střechu. Dále je důležité zvolit správný typ panelů, který odpovídá specifikům Vaší nemovitosti a očekávání výkonnosti.

MOBIS, spol. s r.o.

Kontaktní formulář

Zanechte nám telefonní číslo a my se Vám ozveme do 24 hodin

Co o nás klienti říkají?

FotovoltaikaTepelná čerpadlaDotace

Chcete poradit s výběrem FVE?

MOBIS, spol. s r.o.

Kontaktní formulář

Zanechte nám telefonní číslo a my se Vám ozveme do 24 hodin