Fotovoltaické systémy nabízí několik typů instalace. Záleží především na tom, zda budete elektrárnu kombinovat s bateriemi, dobíjecími stanicemi a vytápěním tepelným čerpadlem.

Solární panely a nebe - udržitelná energie na střeše domu

Fotovoltaická elektrárna On Grid – bez akumulace

Fotovoltaika On Grid slouží ke kombinaci přímé spotřeby vyprodukované elektřiny a připojení k elektrické síti, do které prodává přebytky vyprodukované energie.

Jde o optimální volbu pro ty, kdo uvažují o využití virtuální baterie a prodeji přebytků. V kombinaci s hybridním střídačem můžete na tento druh FVE získat dotaci až 144 000 Kč.

K On Grid elektrárně lze doobjednat dobíjecí stanici pro auta s elektrickým či hybridním pohonem. Kombinační dotační bonus činí 10 000 Kč. A za každou nainstalovanou dobíjecí stanici lze získat dotaci až 30 000 Kč.

Nabíjecí baterie pro auto - energický zdroj na zdi

Fotovoltaická elektrárna s bateriemi

Fotovoltaická elektrárna s bateriemi a dobíjecími stanicemi patří k nejoblíbenějším mezi zákazníky. S tímto typem fotovoltaické elektrárny lze čerpat maximální výši dotace až 205 000 Kč.

Hlavní výhodou instalace s bateriemi je nezávislost na dodavatelích energie.

K FVE s bateriemi lze přiobjednat dobíjecí stanici pro elektromobily a auta s hybridním pohonem. Kombinační dotační bonus činí 10 000 Kč. A za každou nainstalovanou dobíjecí stanici lze získat dotaci až 30 000 Kč.

Tepelné čerpadlo na zahradě - úspora nákladů na vytápění domů

Fotovoltaická elektrárna s bateriemi a tepelným čerpadlem

Instalace kombinující fotovoltaické zdroje, baterie a tepelné čerpadlo patří k nejšetrnějším vůči přírodě. Navíc dosáhnete největší efektivity investice. Fotovoltaickou elektřinu totiž použijete k výrobě tepla tepelným čerpadlem, a tím pokryjete i spotřebu energie na vytápění.

Na fotovoltaickou elektrárnu s bateriemi a tepelným čerpadlem lze získat dotaci až 345 000 Kč. Plus další dotace lze čerpat na dobíjecí stanice – a to sice:

  • kombinační dotační bonus 10 000 Kč a
  • 30 000 Kč za každou nainstalovanou dobíjecí stanici.
Nezávazná poptávka fotovoltaiky

FotovoltaikaTepelná čerpadlaDotace

Chcete poradit s výběrem FVE?

MOBIS, spol. s r.o.

Kontaktní formulář

Zanechte nám telefonní číslo a my se Vám ozveme do 24 hodin