Fotovoltaické panely cena sestavy

V roce 2024 stále přetrvává velký zájem o ekologickou výrobu energie a fotovoltaické panely se tak stávají vyhledávanou alternativou. Jejich oblíbenost ale také souvisí s klesajícími náklady, jelikož fotovoltaické panely cena sestavy se stále více snižuje a stává tak dostupnější široké veřejnosti.

Není to však jen cena, co zákazníky přitahuje. Mnozí se také oblíbili snadnou údržbu a možností dlouhodobého využití. Je však nutné připočítat i náklady na montáž, které mohou výrazně ovlivnit cenu celkové sestavy fotovoltaických panelů.

Dalším faktorem, který ovlivňuje fotovoltaické panely cena sestavy je vybavení a kvalita jednotlivých komponentů. Zákazníci by se měli důkladně informovat a porovnat nabídky různých výrobců a dodavatelů, aby získali nejlepší možnou hodnotu za své peníze.

Fotovoltaické panely cena sestavy v roce 2024: Nejčastější dotazy

  • Jaké jsou ceny fotovoltaických panelů v naší společnosti Mobis?

    V naší společnosti Mobis se snažíme nabízet naše fotovoltaické panely za co nejlepší ceny. Náklady na fotovoltaické panely se mohou lišit na základě různých faktorů, jako je jejich výkon, použité technologie a značky. Navštivte naše webové stránky nebo nám zavolejte pro konkrétní cenovou nabídku a informace o aktuálních prodejních akcích a slevách.

  • Jaké jsou výhody koupě fotovoltaických panelů od společnosti Mobis?

    Koupě fotovoltaických panelů od naší společnosti Mobis přináší řadu výhod. Kromě konkurenceschopných cen, nabízíme také vysokou kvalitu a trvanlivost našich produktů. Naše panely jsou energeticky účinné a pomáhají snižovat náklady na energii, a tak se investice do nich rychle vrátí. Nabízíme také podrobné konzultace a odbornou instalaci.

  • Jaké jsou další služby, které Mobis nabízí v oblasti fotovoltaických panelů?

    Kromě prodeje fotovoltaických panelů vám Mobis poskytuje také řadu dalších služeb. Tyto zahrnují odborné poradenství při výběru správného systému pro vaši domácnost či podnik, instalaci systému a jeho špičkové údržbě. Pracujeme s nejnovějšími technologiemi a naši odborníci jsou neustále školeni, aby byli schopni vám poskytnout nejlepší možnou službu.

MOBIS, spol. s r.o.

Kontaktní formulář

Zanechte nám telefonní číslo a my se Vám ozveme do 24 hodin

Fotovoltaické panely cena sestavy v roce 2024: Co je potřeba zvážit?

V prvé řadě je důležité zvážit rozlohu a typ střešní plochy a orientaci domu vůči světovým stranám. Dále je zde i faktor stínu, který může značně ovlivnit možnost instalace fotovoltaických panelů a také účinnost celé fotovoltaické elektrárny. Velmi důležitým faktorem je také klima ve vaší oblasti.

Druhým důležitým faktorem je fotovoltaické panely cena sestavy. Jakou částku jste ochotni investovat do své fotovoltaické eletrárny rozhoduje o tom, jaký typ panelů a jejich počet si můžete dovolit. To ovlivní výkon a účinnost celé elektrárny.

Třetím faktorem, který byste měli zvážit před nákupem, je rozhodování o dodavateli a instalatérské firmě. Je důležité vybrat dodavatele, který nabízí garance a služby po prodeji a také instalatéra, který má dlouholeté zkušenosti a špičkové dovednosti v oblasti fotovoltaiky. Takže při hledání fotovoltaické panely cena sestavy byste měli zvážit také tyto faktory.

Vyhovuje technicky vaše střecha pro instalaci solárních panelů?

Technické hodnocení fotovoltaických panelů na střeše

Fotovoltaické panely se v roce 2024 těší velké popularitě a mnoho lidí se ptá na fotovoltaické panely cena sestavy. Ceny se liší podle různých faktorů jako je velikost střechy, orientace budovy a materiál střechy.

Pro získání nejpřesnějšího odhadu ceny fotovoltaických panelů je důležitá dobrá analýza střechy. V případě malých, špatně orientovaných nebo nevyhovujících materiálů mohou náklady na instalaci vzrůst. Kromě toho musí být zohledněna i statika střechy, aby zatížení panelů a konstrukcí střechu nedeformovalo.

Pro co nejlepší odhad ceny fotovoltaické sestavy doporučujeme využít našich bezplatných služeb technického zhodnocení domu. Naše technické zhodnocení zahrnuje prověření střechy a dalších aspektů pro maximaální efektivní výrobu energie. Takže pokud zvažujete instalaci fotovoltaických panelů, neváhejte se na nás obrátit!

Dosáhnete na dotační podporu?

Dotace na fotovoltaiku od NZÚ

V rámci programu Nová zelená úsporám se dá získat až 90% dotace na fotovoltaické panely cena sestavy. Tento program mimo jiné podporuje instalaci solárních elektráren na střechy rodinných a bytových domů.

Rozhodně je však třeba sledovat aktuální podmínky, protože od 1.9.2024 se podmínky programu mění a nemusí tak již být tak výhodné pro financování fotovoltaických panelů cena sestavy. Mimo státních dotací lze také využívat úvěrů od energetických společností na nákup fotovoltaických panelů cena sestavy.

Aktuální podmínky NZÚ

Kdo může žádat:

  • Vlastníci stávajících rodinných domů
  • Vlastníci řadově uspořádaných vymezených bytových jednotek (tzv. řadové domky)
  • Příspěvkové organizace zřízené územními samosprávnými celky

Kolik získáte:

  • Instalace o výkonu 2 kWp s měničem – 60 000 Kč
  • Instalace o výkonu 2 kWp s efektivním využitím tepelného čerpadla – 100 000 Kč
  • Za každý další 1 kWp instalovaného výkonu – 10 000 Kč
  • Za 1 kWh el. akumulačního systému – 10 000 Kč
  • Instalace dobíjecí stanice – 15 000 Kč (maximálně 1 ks)

Jak požádat o dotaci:

  • Žádat můžete před zahájením, v průběhu nebo po dokončení prací
  • Žádost za vás může vyřizovat realizační firma

Od roku 2024 je také možné čerpat dotaci až 90 000 Kč Nová zelená úsporám light na fotovoltaický ohřev vody, nicméně žadatel musí být z řad seniorů nebo sociálně slabých.

Vypočítejte si dotaci na FVE

Počet panelů11ks
Počet baterií1ks
Wallbox/ Dobíjecí stanice1ks

Celkový výkon4.95 kWp

Kapacita5.8 kWh

Výše dotace172 500

Chci nabídku

*Jedná se o výpočet pro rodinné domy. Pro bytové domy, obce a firmy může být dotace vyšší.

Připojí Vás distributor do sítě?

Mapa ukazující možnosti připojení fotovoltaiky

Pokud se rozhodujete pro pořízení fotovoltaické elektrárny, klíčovým faktorem, který musíte zvážit, je možnost připojení k distribuční síti. Bez tohoto připojení by váš systém mohl fungovat pouze v tzv. ostrovním režimu, což znamená, že nebudete moci prodávat své přebytky energie zpět do sítě.

Naštěstí přesný nástroj, který vám umožní zjistit kapacitu distribuční sítě ve vašem místě existuje, a to je Mapa připojitelnosti EGD. Avšak nejdůležitější krok pro zajištění možnosti připojení je podání žádosti o připojení k vám nejbližšímu distributorovi. Pro naše zákazníky tyto žádosti vyřizují naši specialisté, což zjednodušuje celý tento proces.

Vyplatí se Vám ekonomicky investice do solární elektrárny?

Ekonomické hodnocení fotovoltaického systému

Investování do fotovoltaických panelů cena sestavy je aktuálně velmi žádaným tématem. Při zvažování takové investice je nezbytný detailní pohled na náklady, výnosy a potenciální rizika. Jedině tak lze zjistit, zda se investice do solární elektrárny opravdu vyplatí.

Důkladné hodnocení nákladů, které zahrnují pořizovací částku, provozovací výdaje a údržbu, je klíčové. Fotovoltaické panely cena sestavy zahrnuje mnoho proměnných a specifických nákladů, které by měl každý potenciální investor pečlivě zvážit.

Za zelenou energii dostávají majitelé solárních elektráren od státu výkupní ceny, které mohou být velmi atraktivní. Při výběru systému by měla být hlavním rozhodujícím faktorem efektivita a životnost fotovoltaických panelů. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli investici, je vždy důležité mít přehled o všech aspektech nabídky.

Vyplatí se Vám ekonomicky investice do solární elektrárny?

Investování do fotovoltaické elektrárny je výzva, která vyžaduje důkladné zvážení mnoha faktorů. Prvním, o kterém byste měli přemýšlet, je dostatek slunečního světla na vaší nemovitosti. Tento faktor rozhoduje o efektivitě vašich fotovoltaických panelů a o tom, jak rychle se vám investice vrátí.

Dalším důležitým aspektem, který je potřeba zvážit, je fotovoltaické panely cena sestavy. Cena může významně kolísat v závislosti na kvalitě a výkonnosti panelů, stejně jako na nákladech na instalaci a údržbu. Je proto nezbytné provést předem důkladný průzkum a porovnání cen u různých dodavatelů.

Jedním z nejdůležitějších faktorů k zvážení je také legislativní a finanční prostředí. Pravidla a požadavky pro instalaci fotovoltaických panelů se mohou lišit v závislosti na regionu, a proto byste měli být dobře informováni o aktuálních zákonech a předpisech v oblasti energetiky ve vaší zemi. Také je dobré se informovat o možných grantech a dotacích, které vám mohou pomoci snížit fotovoltaické panely cena sestavy a zvýšit návratnost vaší investice.

MOBIS, spol. s r.o.

Kontaktní formulář

Zanechte nám telefonní číslo a my se Vám ozveme do 24 hodin

Co o nás klienti říkají?

FotovoltaikaTepelná čerpadlaDotace

Chcete poradit s výběrem FVE?

MOBIS, spol. s r.o.

Kontaktní formulář

Zanechte nám telefonní číslo a my se Vám ozveme do 24 hodin